3916 Bodrogkeresztúr, Felső út 50. | 06-30-903-8448 | tokajbor@tokajbor-bene.hu
Száraz fehér borok:

1. Tokaji Száraz Furmint     0,75l
A borvidék legfőbb, hagyományos szőlőfajtájából készül. Könnyed ízvilágú, mandula aromával rendelkező minőségi bor. A klasszikus tölgyfahordóban érlelt borok tipikus példája.

2. Tokaji János-áldás     0,75l
A néphit szerint a János-bor egyrészt gyógyító ital, távol tartja a rossz szellemeket, megvéd a villámlástól, növeli a szépséget, az egészséget és előmozdítja a jó házasságot; másrészt a Szent János áldás hazamenetel előtti itala az együtt vigadóknak. Diszkrét újfahordós érlelésű, több dűlőből szedett Furmint szőlőből készített száraz bor.

3. Tokaji Hárslevelű     0,75l
Hárslevelű a Tokaji Borvidék egyik fő fajtája, jellegzetessége, hogy a belőle készített borok illatukban hársfavirág, gyógynövény és mazsola jegyeket hordoznak. Könnyed, szép harmonikus savtartalmú száraz fehér bor.

Félédes fehér borok:

4. Tokaji Félédes Furmint     0,75l
Elegáns, élénk savérzetű Furmint. Hosszú utóízzel, gazdag zamatokkal, klasszikus tölgyfahordóban érlelt.

5. Tokaji Félédes Sárga muskotály     0,75l
Elegáns, páratlan zamatokkal rendelkező bor. Illatában a Muscat Lunel szőlőfajta elsődleges aromajegyei az uralkodóak. Kajszibarack, citrusos ízek jellemzik a bort.
Bemutatkozás | Szőlőültetevények | Boraink | Vendéglátás | Hol kapható? | Hírek | Kapcsolat
Nemes édes  fehér borok:

6. Tokaji Cuvée „Bárka”     0,75l
Intenzív szalmasárga színnel, nektáros, szőlővirág, muskotály, birs illatokkal csábít kóstolásra. Finom struktúrájú, fűszeres, zamatos ízvilággal rendelkező bor.

7. Tokaji Cuvée „Édes kettes”     0,75l
Minden évjáratban kiválasztunk két jellegzetes szőlőfajtát a Tokaji Borvidék jellemző fajtáiból és kettejük alkotta páros a „Kettes”, édességét pedig a természetes maradék cukor alkotja mindig az adott évjárat sajátosságának megfelelve. Mindig kapnak 8 hónapos új tölgyfahordós érlelést, amely szépen harmonizál a bor illatával és zamatával.

8. Tokaji Cuvée „Napáldás”     0,75l
"Édes áldott napom
Adj szerencsés mai napot
Boldog munkálatot
Értelmes eszet, okosságot,
És minden jóra menendőséget. Ámen"
                    /Ősi magyar napáldás/
A borvidék jellegzetes fajtái, Sárga muskotály és Furmint élvezték a nap áldását és gyönyörű színt, valamint páratlan zamatgazdagságot biztosítottak a boraikban, meghálálták a szőlősgazdák egész éves fáradozását. Meleg aranysárga színnel és virág illattal csábít a kóstolásra, ízvilágát a ropogós üde savak alakítják.

9. Tokaji Cuvée „Tiszavirág”     0,5l
Sárga muskotály-Zéta Cuvée, illatában a muskotály gyümölcsössége dominál, ízében citrusos jegyek mézes kiegészítéssel jelennek meg. Desszertbor.

10. Tokaji Zéta     0,5l
A Zéta szőlőfajta a  Furmint és Bouvier keresztezéséből jött létre. Élénk aranysárga színű, illatát a csodálatos mézjegyek uralják, amelyet az aszúszemek ízére jellemző zamatok kísérnek virágméz ízekkel.

11. Tokaji Kövérszőlő     0,5l
Nevét onnan kapta, hogy a fürtje és bogyói húsosak, ropogósak. Élénk savérzetű, mézízekkel gazdagon díszített gazdag struktúrájú bor. Diszkrét újfahordós érlelésű.

12. Tokaji Sárga muskotály     0,5l
Nagyon elegáns bor, rendelkezik a Tokaji illat- és ízvilág számos ismertető jegyével. Élénk sárga színét mézes-citrusos illat kíséri.Gyümölcsösségében a törökméz, datolya, kajszi uralkodik a friss citrushéj zamatával.

Tokaji borkülönlegességek /Tokaj wine specialities):

13. Tokaji Száraz Szamorodni     0,5l
Intenzív ászkolási illattal rendelkező száraz tokaji borkülönlegesség, amelynek ízében a dióra, mogyoróra és mandulára emlékeztető zamatok kiválóegyensúlyban vannak a finom savtartalommal.

14. Tokaji Édes Szamorodni     0,5l
Intenzív szalmasárga szín, elegáns ászkolási illat jellemzi. Finom összhang a sav és cukortartalomban.

15. Tokaji 5 puttonyos aszú     0,5l
Borostyán színű, aszalt gyümölcs, méz, botrítisz illatú aszú, a mézes-sárgabarackos könnyedebb ízvilágot magasabb cukortartalom és élénk savérzet jellemzi. Hosszú az utóíze, selymes a struktúrája, gyümölcsössége pedig szeretetreméltóvá varázsolja.

16. Tokaji 6 puttonyos aszú     0,5l
A hagyományos aszúk szép példája. Színében az arany világos árnyalatai dominálnak, illatát túlérett fehérhúsú gyümölcsök vezetik be. Nagyértékű, szépséges borkülönlegesség, csokoládés mézesség uralkodik ízében kávé, dohány érlelési jegyekkel.
Tokajbor-Bene Pincészet, Szőlőbirtok és Borkereskedelmi Kft. - © 2015. Minden jog fenntartva.