Alapelveinket 10 pontban rögzítettük:
1. Középmagas művelés rövidcsapos metszéssel.
2. Négyévenkénti istállótrágyázás, a műtrágyák
mellőzése.
3. Rügyválogatás, hónaljhajtások eltávolítása,
levelezés, fürtválogatás alkalmazása.
4. Gondos válogatással és odafigyeléssel alapborok
készítése.
5. Aszúszemek gyűjtése saját termésből, valamint
kontrollált termelőktől történő felvásárlás útján.
6. Aszúbor készítése kizárólag a jónak és a
kitűnőnek tekintett évjáratokban, ennél
gyengébb minőséget adó évjáratokban nem
hozunk forgalomba aszúborokat.
7. Az aszúszemeket kizárólag kierjedt újborban
áztatjuk és alkohol maceráló hatásával
dolgozunk.
8. Több éves, tölgyfahordós érlelés a tokaji
borkülönlegességek esetén.
9. Kizárólag saját palackozás.
10. Késői szüretelésű, gyümölcsös, rövidebb ideig
tartó fahordós érlelésű bor-különlegességek
készítése a tokaji szőlőfajtákban rejlő
lehetőségek próbálgatásának céljából.
A Tokajbor-Bene Pincészet Bodrogkeresztúron működő családi kézműves borászat, a világörökség részeként nyilvántartott világhíres Tokaj-hegyaljai borvidék szívében. Az örökség és a szakmai megalapozottság a néhai családfő, Bene Miklós érdeme, aki megálmodta és megalapította a pincészetet. Jelenleg lánya, Dr. Bene Zsuzsanna irányításával folyik a mindennapi munka.
Szeretnénk a tokaji hírnevét tovább gazdagítani, kézműves boraink a hagyományok tiszteletén alapulva szívvel-lélekkel, odafigyeléssel és gondossággal készülnek.
Tokajbor-Bene Pincészet, Szőlőbirtok és Borkereskedelmi Kft. - © 2019. Minden jog fenntartva.